top of page

Over ons

Wij zijn Roelof en Wietze-Jan Homan; 2 broers die samen inmiddels 27 jaar Het Witte Huis runnen. Graag delen wij met u ons verhaal over ons bedrijf

EVEN VOORSTELLEN

HOE HET BEGON

Sinds 1955 is Het Witte Huis in onze familie. Op dat moment werd het gekocht door onze opa; Wietze Bult. Het café werd vanaf toen enkele jaren gerund door zijn 2 dochters Jannie en Marie, waarna Jannie medio jaren 60 het stokje overnam samen met haar man Geert. Kort daarna werden wij, Roelof en Wietze, geboren. Bijna 30 jaar runden onze ouders het café, totdat onze vader Geert plotseling overleed. Wij, zijn zoons, hebben het bedrijf toen op 32 en 26 jarige leeftijd overgenomen.

DE VERBOUWINGEN

In 1996 zijn we begonnen met een grote verbouwing, waaronder de aanbouw van 170m² zaal zodat er mogelijkheid kwam tot het organiseren van bruiloften, feesten en vergaderingen. In 2015 hebben we het bestaande café gerenoveerd tot een prachtig grand café in landelijke en klassieke stijl. 5 jaar later, in 2020, hebben we de zaal omgetoverd tot twee sfeervolle restaurants die middels de grote openslaande deuren ook nog steeds als één grote zaal gebruikt kan worden.

Met ons geheel gerenoveerde pand streven we nog meer naar kwaliteit als voorheen. Zo zijn wij ons meer gaan richten op streekproducten en zijn we een samenwerkingsverband aangegaan met o.a. de Zeegsterhoeve; een biologisch zoog- en vleeskoeienbedrijf waar al ons rundvlees ingekocht wordt.

HET PLAATJE COMPLEET

Inmiddels staat de vierde generatie klaar om het bedrijf over te nemen. Geert-Jan, zoon van Wietze-Jan, werkt momenteel in de keuken onder leiding van onze chefkok, om naast zijn studie tot kok de kneepjes van het vak te leren.

DE TOEKOMST

TOT SLOT

Wij hopen dat we u op deze manier een beetje meer kennis hebben kunnen laten maken met ons, en de geschiedenis van ons familiebedrijf. Wij wensen u een fijn verblijf en een prachtige dag toe.

Roelof en Wietze Homan

bottom of page